This website requires JavaScript.

Медицина: FMD не поряд, вона тут!

FMD не поряд, вона тут!

Більшість нового року означає великі перетворення, що справді має місце у світі фармації. Після того, що здається підготовчим періодом, розробкою та тестуванням, у нас, нарешті, лише кілька тижнів до останнього терміну FMD. 9 лютого 2019 року гвинтики цього законодавства ЄС почнуть обертатися, що позначиться на медичних установах у всіх регіонах. Основні європейські постачальники підготувалися до цього. А ви?

 

Що таке Директива про фальсифіковані ліки (Falsified Medicines Directive (FMD))?

Мета нормативних актів щодо FMD полягає в тому, щоб відстежувати та перевіряти справжність фармацевтичних препаратів, які поширюються по всьому Європейському. Найголовніше, це спрямовано підвищення безпеки пацієнтів з допомогою зниження ризику отримання контрафактної чи підробленої продукції. Отже, як виглядатиме процес? Все починається із виробників, які наносять на кожну упаковку двомірний штрих-код. Після того, як ліки відскановані, вони завантажуються до Національної системи перевірки лікарських засобів (NMVS). Кожна аптека (аптека, лікарня або інша медична установа) повинні відсканувати штрих-код та перевірити його на відповідність NMVS. Потім ліки офіційно списуються. Для пацієнта новий закон залишиться практично непоміченим і нічого не зміниться при отриманні препарату. Тим не менш, на практиці всі учасники ланцюжка поставок будуть вносити зміни для дотримання FMD. Однією з найбільш суттєвих змін, які будуть реалізовані, є додавання раніше згаданого 2D штрих-коду, зокрема GS1 Data Matrix. GS1 Data Matrix – це двомірний штрих-код, який може містити безліч даних, стиснутих у невеликий друкований код, що робить його ідеальним рішенням для ліків будь-яких форм та розмірів. Для багатьох ця зміна означатиме нове обладнання, яке зможе зчитувати 2D штрих-коди.

 

Обладнання: історії успіху з Newland

Підприємства приватного та державного секторів, які відповідають за дотримання FMD, зіткнулися із загальною дилемою. Відповідно до законодавства їх клієнтська база була змушена закуповувати нові системи та обладнання. Всім їм потрібно було рішення, яке б добре справлялося з цим завданням, але було б прийнятним за ціною, оскільки в більшості випадків підприємства змушені відмовитися від своїх 1D-сканерів на користь нових 2D-сканерів. Будь-який великий і деякі не дуже великі виробники сканерів штрих-коду можуть запропонувати рішення. Тому важливо поглянути на продуктивність обладнання, знання ринку, підтримку та, звичайно ж, ціну. Newland є одним із виробників, який сьогодні відіграє провідну роль у цьому. Незаперечний той факт, що ціна, якість та здатність Newland доставляти великі обсяги продукції в короткий термін відрізняють їх від конкурентів. Виконання цих ключових завдань дозволило створити сильну мережу партнерів по всьому світу. З легкодоступною підтримкою до та післяпродажного обслуговування, включаючи встановлення сканерів як невеликими, так і великими партіями, легко зрозуміти, чому Newland досягла успіху. Newland швидко завоював популярність на фармацевтичному ринку, щойно закон про FMD почав формуватися. Нині вони працюють із деякими великими гравцями у галузі. Це включає: Cegedim Rx, EMIS Health, FMD IT і NHS.

 

Приклад EMIS Health із сканерами Newland

EMIS Health була однією з перших компаній-розробників програмного забезпечення, що зацікавилися технологією 2D-сканування в Newland, та необхідність їх клієнтів у 2D-сканері, які могли б сканувати новий код Data Matrix GS1. EMIS вирішила протестувати ручні сканери Newland, спочатку в офісних умовах, а потім у вибраних кількох реальних умовах протягом 3 місяців. Штрих-коди, які у препаратах, різняться по Великобританії. Тому було важливо, щоб апаратні засоби працювали з великими 2D-кодами, які можна побачити в Уельсі, з 1D-кодами, які досі використовуються в Англії, та з новими кодами FMD. Для подальшої перевірки роздільної здатності кожного сканера коди друкуються з використанням безлічі різних принтерів з різним ступенем якості друку. HR22 Dorada від Newland за розумною ціною витримав випробування і був схвалений як рекомендований сканер для вирішення EMIS.

"Newland HR22 Dorada відсканував всі можливі коди, необхідні для аптек і коди FMD, що дозволяє бізнесу пропонувати своїм клієнтам конкурентоспроможне рішення", - Carl Marchant, регіональний менеджер - Pharmacy, EMIS

Коментарі
Додати коментар